PEBRES FARCITS D'ARRÒS

Aquesta recepta la vaig veure fer a la meva mare quan jo era joveneta, record que a casa agradava molt. Ara després de molt anys m,he decidit a preparar-la. Crec que com moltes no cal seguir exactament els ingredients sinó que podem variar al gust, amb carn, peix, verdures etc... només cal una miqueta de inmaginacion ....

Aquesta vegada he de dir que varen sortir boníssims i l'arròs al punt. Sa veritat és que pensava farcir-los mixtos però com aquest mateix dia prepara panades de sípia i em varen sobrar algun ingredients vaig trobar que els podia aprofitar i be que vaig fer!!!!!!!

 

 

Començam??

Ingredients:

4 pebres vermells normalets tirant a petits.

2 carxofes

1 manat de cebes tendres

1 tomàtiga

6 gambes grans

1/2 kg de sípia o potones de sípia

1 llauna de tonyina (li llevan l,oli)

350-400 gr arròs

oli

sal

pebre negre

Tallam a trossos normalets la sípia i li posem sal i pebre

Tallam també les cebes tendres, les carxofes, la tomàtiga i li posem sal i pebre

Pelam les gambes i reservem per més tardes els cossos. (Utilitzarem els caps així que no les tiram).

 

 

Posem en una cassola, paella o com jo en una greixonera mig tassonet d'oli d'oliva i quan sigui calent posam les cebes tendres, les carxofes, la tomàtiga i també afegim els caps de les gambes, el sofregim fins que la ceba aquest dauradeta. (el sofregit es important sempre a les receptes, poc a poc i ben fet sempre serà més bo). 

 

 

Ara afegim la sípia i la ofeguem una mica, afegim la tonyina i les gambes fetes de 2 a 3 trossets, li donam dues voltetes. (llevam els caps de les gambes)

 

 

Finalment afegim l'arròs i una mica de colorant. Mesclam ben mesclat i apagam el foc.

Deixem refredar.

Es l,hora de posar el forn a 180 graus.

 

 

I ara anam  preparar els pebres que farem ben nets, els tallarem la part superior com si fos una tapa i les buidarem. (Vos podeu guiar per les fotos).

 

 

Farcim els pebres amb l'arròs que tindrà una mica de líquid no massa, només el que s'ha fet amb l'oli i amb la resta dels ingredients així que si trobau que no n,hi ha molt és normal no vos assusteu.

Important! no les ompligueu molt, tampoc les pitjeu perque sino s,obrira la tapa en començar a estar cuits, pensau que l,arros s,inflarà un poc, veis la foto? idò més o manco deixau uns 2 cm sense omplir.

 

 

Posam la tapa als pebres i les col.locam a una palangana de forn, les regam amb un bon raix d,oli i posam sal i pebre.

I és l'hora de coure els nostres pebres més o manco estaran uns 45-60 minuts a 180 graus segons el forn. Els primers 30 minuts els tapam amb paper d'alumini, després l'hi llevam i les seguim cuinant.

No us deixeu enganar per la primera capa d'arròs que pareix una qmica crua, l'arròs de l'interior toca estar fet !!!!!

 

 

BON PROFIT!!!!!!!!

 
 
 
 
 

Avís important !!! No sóc cap experta en cuina, no e estudiat per a això, simplement a assistit a alguns cursos bàsics, puc ser tan bona cuinera com qualsevol de vosaltres així que el que vaig fent és pura pràctica i moltes ganes.

Si hi ha algun error agrairia que m'ho diguéssiu, cualsevol pot comentar o aportar idees sempre respectant als altres. Aquest és un lloc per aprende tots i gaudir fent el que ens agrada. 

LES CUINETES!!!

 

Qualsevol pot elaborar aquestes receptes lliurement, però agraeixo que citeu la font. Pel que fa als textos, fotografies i imatges, em reservo tots els drets sobre els mateixos. Per utilitzar-los, hauràs de demanar autorització prèvia